SKF ponuja nov ročni senzor QuickCollect za enostavno zbiranje in interpretacijo kritičnih podatkov o stanju stroja. Deluje v kombinaciji z eno od dveh aplikacij za pametni telefon. Preprost in robusten senzor nadzira vrednosti vibracij in temperature, ter jih brezžično prenaša v mobilno napravo na aplikacijo za nadzor stanja strojev QuickCollect, kjer se podatki shranijo in analizirajo.

Druga aplikacija SKF DataCollect omogoča uporabnikom razširjene diagnostične zmogljivosti, upravljanje in spremljanj vzdrževalnih nalog in podatke o inšpekcijskih pregledih ter možnost registracije in povezave v SKF-ov oblak za dostop do oddaljenih strokovnih storitev SKF-a.

Senzor in aplikacija QuickCollect sta zasnovana tako, da se podatki o stroju, operacijah in vzdrževanju  zbirajo rutinsko. Rokovanje ne zahteva nobenih posebnih znanj. Stanje stoja lahko hitro in učinkovito spremljajmo v realnem času.

Poleg spremljanja vibracij in temperatur, aplikacija DataCollect omogoča avtomatsko diagnosticiranje skladno s ISO standardom, z vzdrževalnimi nalogami in inšpekcijskimi pregledi, izdelavo poročil, označevanje datumov in časa ter združljivost s programsko opremo SKF @ptitude Inspector.

 

1. Kategorija meritve, 2. Stanje alarma, 3. Skupne vrednosti, 4. Minimalna vrednost
5. Prag za opozorilo, 6. Prag nevarnosti, 7. Maksimalna vrednost, 8.Trenutna meritev

 

Barrie Robert, vodja linije izdelkov SKF Enlight QuickCollect, komentira: “Največji izziv pri uporabi podatkov za izboljšanje vaših vzdrževalnih aktivnosti je na prvem mestu pridobiti podatke. S senzorjem in aplikacijo QuickCollect, ta naloga ne bo  le lažja, ampak tudi cenejša kot kadarkoli prej. Takšen sistem za spremljanje stanja stroja ne zahteva veliko usposabljanja in izkušenih analitikov vibracij; omogoča vam vpogled v zdravje stroja na kraju samem, avtomatizirano diagnostiko in v primeru težav možnost povezovanja s SKF strokovnjaki.«

Lastnosti:
– Hitrosti, ovojnica pospeškov in meritve temperature
– Bluetooth komunikacija s tablicami, pametnimi telefoni in urami
– Enostavna uporaba
– Preprosto razumevanje indikacij stanja stroja
– Robustna industrijska zasnova – Preizkus s padcem 1,8 m (6 ft.), Odporen na vodo in prah (IP65)
– Primerno za uporabo v nevarnih okoljih (ATEX Zone 1, Class 1, Div 1)
– Polnilna litijeva baterija (8 urna avtonomija)
– Možnost povezave, shranjevanja in izmenjave podatkov v oblaku
– Možnost neposrednega povezovanja s storitvami SKF Remote Diagnostic Services
– Povezava z aplikacijama, ki delujeta na iOS ali Android operacijskem sistemu

Koristi:
– Hiter začetek
– Uporaba z minimalnim usposabljanjem in izkušnjami
– Detekcija težav na rotirajočih se strojih, preden le-te postanejo težava
– Kadar je potrebno se lahko povežete direktno s strokovnjaki
– Razširite funkcionalnost preko aplikacije za rast in dopolnitev obstoječega programa vzdrževanja