Pri čiščenju se srečamo s štirimi bistvenimi parametri:  kemijo, mehaniko, temperaturo in časom. Če želimo, da je čiščenje učinkovito in kar se da stroškovno ugodno potem iščemo optimalno ravnovesje med temi parameter. Za pomoč pri iskanju idealne kemikalije je spet pravilo štirih korakov, ki se lahko uporablja za skoraj vsako čiščene: prepoznati kontaminacijo, ki jo je treba odstraniti; opredeliti potrebne značilnosti čistila; določiti tip čiščenja, kot so ročno, razpršilo ali ultrazvok; in izbrati skupino izdelkov čistil – alkalno, nevtralno ali kislo.

Henkel je razvil okolju prijazen izdelek, za čiščenje neobdelanih barv in lepil, BONDERITE® C-MC 21130. Izdelek je pripravljen za uporabo (možno ga je tudi redčiti do 80%) in vsebuje 50% manj VOC (hlapnih organskih topil)  kot običajna čistilna sredstva. Zasnovan je tako, da raztaplja: barve na vodni osnovi, kot tudi barve, ki vsebujejo topila, lake, lateks, gume, smole in elektroforetske nanose (EPD). Prav tako odstranjuje lepila, kot so cianoakrilati, silikoni, dvokomponentni PU silikoni in drugi dvokomponentni poliuretani (pod pogojem, da niso popolnoma posušeni).  BONDERITE® C-MC 21130 je nevnetljiv, brez vonja in biostabilen. Uporablja se lahko do +40 °C. Poleg tega ga lahko recikliramo do določenega odstotka z enostavnim postopkom destilacije. Izdelek je izjemno enostaven za uporabo: enostavno nanesti s čopičem ali brizgalno pištolo in ga obrišite s krpo.

Vaše prednosti:

  • Za čiščenje barv na osnovi topil in vodotopnih barv
  • Za odstranjevanje lepil, kot so cianoakrilati, silikoni, dvokomponentni PU silikoni in drugi dvokomponentni poliuretani
  • Brez kloriranih, naftnih ali oksidiranih topil
  • Nevnetljiv