Gothenburg, Švedska, Marec 2019: SKF je dal na Evropsko tržišče novo paleto UC ležajnih enot s krogličnimi ležaji, ki so skladna s Japonskim standardom JIS (Japanese Industrial Standards). Nova serija UC ležajnih enot je serijsko opremljene z dvema tipoma pritrditve in s preizkušeno izvedbo tesnjenja, ter so vrhunsko izdelana. Nudijo optimalno zaščito pred vdorom nečistoč in vlage in so z zanesljivim mehanizmom za pritrditev idealna izbira za transporterje, kjer zagotavljajo daljše in cenejše servisne intervale. Prav tako so zelo primerne za sisteme za ravnanje z zrakom, pakirne stroje in fitnes opremo.

Sistem tesnjenja obsega vgrajeno notranje tesnilo z enojno ustnico in zunanji deflektor, pritrjen na notranji obroč. Pritrdilni sistem je zasnovan s 120 stopinjskim sistemom za vijačno zaklepanje za aplikacije, ki zahtevajo visoko stopnjo balansiranja pri višjih hitrostih ali pri aplikacijah kjer vibracije niso zaželene.

Za razliko od nekaterih konkurenčnih izdelkov so pritrdišča in noge izdelane iz polnega, kar zmanjšujem možnost kopičenje nečistoč.

Opcijsko so UC ležajne enote dobavljive z pokrovi iz polipropilena za izpolnjevanje veljavnih zdravstvenih in varnostnih predpisov ali za izboljšanje zaščite pred vdorom nečistoč v posebno umazanem delovnem okolju.

UC ležajne enote so dobavljive v različnih izvedbah, kot stoječe, prirobne ali pritrdilne ležajne enote, z dvema, tremi ali štirimi pritrdilnimi vijaki. Poleg pritrditve s 120-stopinskim vijačenjem je v tej novi seriji na voljo tudi pritrditev s pomočjo konične puše.

Več o novih UC ležanih enotah lahko izveste na spodnji povezavi: https://www.skf.com/au/products/bearings-units-housings/bearing-units/ball-bearing-units/y-bearing-flanged-units/units-to-JIS/index.html