Bocholt, maj 2019: Flender je zaokrožil svojo paleto N-Arpex sklop, ki so bile prvič predstavljene leta 2017, z dvema novima modeloma z osmimi in desetimi sorniki. N-Arpex sedaj pokriva premer do 988 mm in navor do 2.000.000 Nm.Izboljšana oblika izvrtin za sornike omogoča zmanjšanje dimenzij sklopke in bolj kompaktno izvedbo. Manjša sklopka prenaša višji navor v primerjavi s predhodnim modelom Arpex. Flender je tako še dodatno optimizira razmerje med ceno in zmogljivostjo. Torzijsko toge sklopke N-Arpex so primerne za uporabo v pogonskih aplikacijah, kot so črpalke, ventilatorji, kompresorji, generatorji, turbine in v papirnih in tiskarskih strojih.

Novi, bolj kompaktni konični sorniki omogoča hitro in enostavno montažo N-Arpex sklopk, še posebej pri montaži sklopk za večje momente. Ta nova oblika povečuje »moč« serije N-Arpex. Z dvema novima N-Arpex spojkama je Flender uvedel modularni sistem, ki poveča število razpoložljivih tipov in zmanjša število potrebnih komponent. Tako se trije standardni predhodni Arpex modeli združijo v eno serijo N-Arpex. Ta standardizacija poenostavlja skladiščenje in povečuje dobavljivost sklopk ter zmanjšuje kompleksnost rezervnih delov za stranko.

Lastnosti in značilnosti nove sklopke N-Arpex

Nova serija sklopk je bila zasnovana tudi za uporabo v potencialno eksplozivnih okoljih, ki so opredeljena v direktivi 2014/34 / EU in izpolnjujejo zahteve API610 / ISO13709 in API671 / ISO10441. Vse N-Arpex sklopke so standardno zasnovane tako, da lahko obratujejo pri zelo nizkih temperaturah do – 50 °C. S temi torzijsko togimi sklopkami se prenaša vrtilnih momentov med gredema ob kompenzaciji nesoosnosti brez zračnosti, torzijsko togo in fleksibilno. To jim omogoča, da hkrati kompenzirajo aksialne, kotne in radialne odmike. N-Arpex lamele so izdelane iz nerjavečega vzmetnega jekla, niso izpostavljene obrabi in zato ne potrebujejo vzdrževanja.