Göteborg, Švedska, 25. septembra 2019: SKF Enlight ProCollect je nova prenosna rešitev za podjetja, ki želijo implementirati napredni in pametni pristop za vzdrževanje po stanju, ali za tiste, ki želijo razširiti svoje programe nadzora stanja strojev na širši obseg.

Rešitev vključuje posodobljeno različico robustnega ročnega senzorja QuickCollect SKF skupaj s SKF ProCollect – popolnoma novo mobilno aplikacijo. ProCollect, ki deluje na običajni napravi iOS ali Android, je zasnovan tako, da poenostavi zbiranje, razlago in sporočanje operativnih podatkov in podatkov o stanju stroja. Poleg tega se nova programska oprema nenehno povezuje s programom SKF Enlight Center – SKF-ovo napredno spletno platformo za spremljanje.

Enlight ProCollect je enostaven za uporabo tudi za uporabnike, ki niso specialisti. Omogoča operaterjem in vzdrževalcem, da vključijo naloge nadzora in merjenja vibracij strojev v svoje vsakdanja opravila. Tako lahko na primer iz Enlight Centra prenesemo vnaprej programirane inšpekcijske poti na napravo ProCollect, ki bodo nato vodile operaterja po korakih potrebnih za zbiranje podatkov. Ti podatki se nato samodejno prenesejo na platformo Enlight Center, kjer jih je mogoče analizirati in vizualizirati.

Kljub svoji enostavni uporabi Enlight naprava ProCollect ne sklepa kompromisov glede zmogljivosti. Vnaprej programirani alarmi lahko uporabnikom in vzdrževalcem pomagajo diagnosticirati in odpraviti običajne težave. Vizualizacijske zmogljivosti platforme Enlight Center pa medtem podjetjem omogočajo ustvarjanje “nadzornih plošč”, ki zagotavljajo pregled nad učinkovitostjo proizvodnega obrata.

“Nadzorne plošče”: vizualizacijske zmogljivosti platforme Enlight Center

To jim pomaga pri sprejemanju boljših in optimalnih odločitev o vzdrževanju, ki bo najbolj ustrezala njihovim poslovnim ciljem. Ekipe za vzdrževanje lahko uporablja nabor naprednih orodij za ugotavljanje trendov, diagnosticiranje in analiziranje vzrokov. Uporabniki imajo tudi možnost povezave s storitvami SKF Remote Diagnostic Services, ki jim omogoča dostop do svetovne mreže strokovnjakov za vzdrževanje.

Lastništvo Enlight ProCollect je enako prilagodljivo kot njegova uporaba. Kupci se lahko odločijo za nakup rešitve takoj ali izberejo naročniški pristop, ki nudi vso strojno, programsko opremo in podporne storitve, ki jih potrebujejo za določeno mesečno naročnino.

“Naš naročninski model podjetjem omogoča, da stroške izboljšav vzdrževalnega programa preusmerijo s CAPEX-a na OPEX,” pravi Barrie Rodgers Product Line Manager – Mobile Solutions pri SKF. »Svoj sporazum lahko enostavno razširijo tudi na drugo opremo in storitve – na primer ležaje ali mazanje.« Kupci se lahko celo preusmerijo na modele oblikovanja cen na podlagi zmogljivosti, ki zmanjšajo stroške in tveganja, povezana z prehodom na napredni nadzor stanja strojev.